Pesuhuone

Pesuhuoneen valaistus vaihtelee suuresti riippuen minkälaisen talon tai asunnon pesuhuoneesta on kyse. Yleisvalot White Line

Spottivalot 3 W (WP3W)

Lednauhat ja asennusprofiilit

IP67 asennusprofiili

Tähtitaivassovellukset, uusinta tekniikkaa

Pienoisspotit (lämpö- ja kosteussuojatut ledit)

Tilavassa pesuhuoneessa saattaa olla useita erilaisia valonlähteitä, kattovaloja, epäsuora valaistus, tähtitaivas, kohde- tai korostusvaloja. Katon ollessa valkoinen, suosittu yleisvalomalli löytyy White Line- sarjasta. Kun tavoitteena on kohdevalo, valon avautumiskulma on yleensä alle 50 astetta. Suuremmalle pinta-alalle niitä tarvitaan melko tiheästi, esim. metrin välein. Tähän sopivat n. 3 watin spotit.

Pieni pesuhuone saattaa tarvita vain yhden yleisvalon, siihen soveltuu mainiosti White Line, joka antaa valoa käytännössä lähes 180 astetta.

Pienillä korostusvaloilla voi tehdä tunnelmavalaistuksen tai valaista esim. jonkin yksityiskohdan (käytetty mm. seinään upotetun saippuakotelon tms. valaisuun). Tuote on sama kuin saunoissa käytetyt lasilinssillä lämpösuojatut ledit.

Nykyisin suosituksi tullut epäsuora valo saadaan sopivan listan takaa tai syvennykseen asennettu lednauha. Valoteho voi olla kevyeen yleisvaloon riittävä 4.8 W/m tai kunnollisen valon saavuttamiseksi 13-14 W/m. Ainakin tehokkaammat nauhat tarvitsevat aina alumiinisen jäähdytysprofiilin, mutta myös pienitehoiseen nauhaan se yleensä laitetaan helpottamaan asennusta.

Tähtitaivas voidaan asentaa koko katon alueelle tai rajata se esim. katon keskiosalle, suihkun päälle tai tyypillisesti ammeen yläpuolelle. Pienelle alueelle asennettuna tähtien  tiheys on oltava suurempi kuin koko katon alueella.

Mielenkiintoisen lisän saa käyttäen uutta valaisinprofiilia laatoituksen saumakohtaan. Samaan tasoon laattojen pinnan kanssa tuleva valonauha voidaan toteuttaa valkoisena tai värillisenä (RGB). Profiilin kosteussuojaus on IP67, joten sen voi asentaa esim. seinään pystysaumaan tai myös lattiaan.